In het keramiekblad De kleine K dit kwartaal een interview naar aanleiding van de expositie Voorburg Sculptuur 2019. Lees De Kleine K nummer 56 pagina 24 tot en met 31.
Artikel in de Stentor van 23 juli 2018 naar aanleiding van de opening van expositie De Salon in de Bergkerk in Deventer. Klik op de afbeelding voor een leesbare vergroting.
Informatie over exposities onder De Salon en Open Ateliers.
Interview Deventer Ziekenhuis december 2016, op de foto in mijn atelier met bruidsluier en chirurg Eric Hans Eddes. Klik op de afbeelding voor leesbare versie.
Stentor 10 oktober 2014, naar aanleiding van de tentoonstelling van de NVK in de Bergkerk. Klik op deafbeelding voor leesbare versie.
Stentor Zwolle 24 augustus 2001 naar aanleiding van de Zwolse tapijten. Klik op de afbeelding voor een leesbare versie.
Tijdschrift van de Nederlandse Vereniging van Keramisten (NVK) november/december 2016. Vergroot artikel.
Stentor 22 maart 2013. Vergroot artikel.
Tijdschrift Kracht 3 maart 2013. Vergroot artikel.
Stentor 2013. Vergroot artikel.
Peperbus 2011. Vergroot artikel.
Tijdschrift Zin maart 2010. Vergroot artikel.
Tijdens het maken van een aantal keramische installaties met de Barbie als uitgangspunt werd bij mij darmkanker geconstateerd. Deze intensieve periode verdiepte mijn proces rondom Barbie en rondom alles waar ze voor staat. Het verhaal van dit boeiende traject is vastgelegd in een boek: Onbeperkt houdbaar. Bekijk hier een paar pagina's van het boek. Er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar voor 15,- (exclusief verzendkosten). Mail naar
Het boek is verschenen bij de tentoonstelling Onbeperkt houdbaar in het Kunstenlab Deventer in 2009.
Tubantia 12 november 2009. Vergroot artikel.
Stentor 7 november 2009. Vergroot artikel.
Roskam 6 november 2009. Vergroot artikel.
Stentor 5 april 2008
Stentor 5 oktober 2007
Tijdschrift keramiek 2007. Vergroot artikel.
Ons Oldenzaal 1 oktober 2006 bij de expositie Oud versus modern keramiek in het Palthehuis, Oldenzaal
Van het één komt het ander. Tegeltjeswijsheid van het zuiverste water. De keramiek tentoonstelling die deze zomer in het Palthehuis plaats vond bood een mooi voorbeeld van hoe dat in de praktijk kan gaan. De keramisten Margreet Hajee (Deventer) en Annet van der Kamp (Zwolle) besloten, toen zij in december het museum ter voorbereiding op de zomertentoonstelling bezochten, samen de uitdaging aan te gaan. Reageren op de collectie. Voor hen stond het al gauw vast dat het in en om de keuken zou moeten gebeuren. Zij bestormden de organisatoren met moeilijke vragen. Wat wisten ze bijvoorbeeld te vertellen over kaststellen? Over de tegeltableaus met de vogeltjes in de schouw en de Staffordshire hondjes op de keukentafel? Over het Wedgewood servies in de kast en de piepkleine chinese theekommetjes in de kleinere kastjes? Op zo'n moment ontstaat er een wisselwerking. Organisatoren putten in hun kennis en bedenken waar ze meer informatie zouden kunnen vinden. En beide kunstenaars gingen aan de slag.
Hoewel hun vrije werk behoordlijk verschilt, besloten zij zich voor deze gelegenheid op elkaars werkwijze, kleurgebruik en idioom te richten. Uitgaande van het kaststel en de symmetrie die daarmee gepaard gaat, maakte Annet voor de kast in de hal het middenstuk, bracht dat naar het atelier van Margreet, die twee zijstukken maakte, waarop Annet weer de hoekstukken voor haar rekening nam. Voor de kast in de keuken mocht Margreet met het middenstuk beginnen.
Die opzet bleek zo goed te bevallen, dat ze van geen ophouden wisten. De kast in de keuken werd geheel gedomineerd door het thema hond. De Staffordshire hondjes uit het museum hebben heel wat op hun geweten! Er kwamen zelfs dienschalen met thema's als "de hond in de pot vinden" en "als twee honden vechten om een been". Ook ontstonden zomaar hondenkopjes: kopjes van heel fijn aardewerk die zowel hond als drinkkommetjes zijn. Met een lief snuitje en gespitste oren. Verfijnd en in zachte, sprookjesachtige kleuren: het handschrift van Annet.
Maar ook Margreets inbreng loog er niet om. Zij is meer het Pipi Langkous type, met vrolijke, gedurfde vormen en felle, levenslustige kleuren. Haar honden tronen hoog boven op de kast, lijken verwant aan Snoopy. Eigenwijs en stoer en daarmee ook wel weer vertederend.
Wat voor het Palthehuis een mooie en verassende bijdrage aan de tentoonstelling was, krijgt een vervolg. Annet en Margreet hebben plannen op de ingeslagen weg verder te gaan. De hondjes, de vogels en de kasten uit het Palthehuis werken door in de ateliers van beide keramisten. Dus wie weet kunnen wij u volgend jaar wijzen op een vervolg elders in het land. Van het één komt het ander!
Stentor 16 februari 2006. Vergroot artikel.
Stentor 2004
Stentor 1 april 2004